Juletider


Trädgården i somras


Trädgården nu

Ja, nu är det juletider även i Örebro. Snön ligger kvar, och såvida inte nåt mirakel sker, som att värmen ökar från - 9 till en massa plusgrader, så blir det garanterat en vit jul. Liten verkar inte riktigt lika inne på jul som vi är. Hon säger "bort" till granen hela tiden, hon tycker verkligen uppriktigt illa om den, och jag vet inte om vi vågar införa tomten i år. Hon har heller inte någon riktig förståelse för att det ska städas och fixas inför julen, utan tycker att vi just då ska leka med henne, oavsett hur bra hon leker själv annars. Antar att hon känner av att det är något annorlunda på gång. Varför skulle vi annars släpa in ett helt träd som vi hänger små röda bollar i?

Men det verkar som om det blir jul i år i alla fall. Granen är klädd och mat för hutlösa summor är inköpt. Det finns ischoklad, knäck, kola och rocky road. Det finns skinka och prinskorvar och köttbullar och västervikssenap. Det finns snart ojansson (ett måste, ansjovis går inte hem hos mig), ägg, potatis och rödbetssallad. Och så finns det annat som Daniels föräldrar är vana att ha på julen, som inte jag brukar ha, och det är klart de ska få.

Och så finns det presenter. Fast de tar vi inte fram än. Allt för husfriden. Visserligen skulle de ju ligga under granen, och Liten avskyr ju granen, så det kan funka. Men jag tror vi lägger dit dem ikväll.

Så nu tar vi bloggsemester och passar på att njuta av mat, godsaker och familjer. Vi kommer tillbaka nån gång när vi inte rullar fram längre.

God Jul!

/Sambon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar