Idag somnade Liten i sin säng när det var dags för vilan. Eftersom det aldrig har hänt förr, var vi lite glada (hon sover alltid i vagnen annars). Och så sov hon länge, vi fick till och med väcka henne. Vilket genombrott! Men tji. Det fanns bara en anledning till att hon somnade där, och det är den höga feber som hon visade sig ha. Trots febern har hon klarat eftermiddagen bra, och man ska ju alltid gå efter allmäntillstånd när man ser hur ett barn mår, och inte koncentrera sig på temperaturen.

Men hur tolkar man då det här tillståndet? 18.30 - Liten springer runt runt, skrattar och leker björnen sover. 18.35 - Liten gallskriker tröstlöst. 18.40 - Liten sover, helt utslagen i min famn i soffan. Det var tio varierande minuter det!

Det här ställde våra planer på ända. Liten har rutiner som hon följer varje dag, och som hon mår bäst av, t.ex så går hon alltid och lägger sig samma tid. Hon sover också alltid lika länge. Ikväll hade vi tänkt försöka rucka lite på det här, och hålla henne vaken lite längre eftersom vi byter till vintertid i natt. Istället somnade hon alltså tjugo i sju. Om hon nu inte rubbas av febern, så kommer vi få gå upp runt 5 i morgon. Gå upp för dagen alltså, och börja leka. HÄRLIGT!!!!! Men det viktigaste är, att Liten blir frisk. Och att det inte växer ut en knorr på henne. Man vet ju aldrig vad febern beror på i det här läget.

/sambon

1 kommentar:

  1. Hej! Hur är det med Amelies feber, vaknade hon tidigt idag? Vi höll också barnen uppe lite längre igår. Vilken skillnad den extra timmen gjorde imorse. Även om man inte fick sova så kunde man ligga kvar lite längre. Här går det mycket med feber, både på Ellens och min avdelning, blir väl så nu när hösten är kommen. Ha det så bra! Kram

    SvaraRadera