Skåne


(En bild från Grebbestad)

Helgen har vi tillbringat nere i Skåne. Vi åkte ner i fredags och kom hem nu i eftermiddag. Eftersom att vi åkte bil ner förra gången och Liten tyckte det var så där skoj så tänkte vi att tåg kan vara en bra idé.
Glada i hågen åkte vi till stationen för att hoppa på tåget vid 1415. 5 minuter innan det skulle gå fick vi reda på att det var 30 minuter försenat. Och eftersom att det var Trafik i Bergslagen som körde streckan ville inte SJ svara på några frågor om detta. Inte heller de på Trafik i Bergslagens kundtjänst ville prata om detta. Vi insåg snabbt att vi skulle missa vårt tåg från Mjölby till Lund. Detta fråga vi konduktören om på tåget från Örebro. Hon hade ingen aning (men det var nog inte hennes fel). 200 meter innan vi kom till Mjölby fick vi reda på att vi skulle hoppa på ett tåg till Linköping för att där sen ta ett x2000 ner till Lund. Det var skönt att få ett besked till slut så man kunde planera Litens mat osv. Till det hela hör att Liten inte tycker om att sitta still. Så vi fick ju aldrig sitta ner nån gång under resan. Men det gick bra trots allt. Även om man under vissa stunder inte alls var nöjd med infrastrukturen i Sverige.

Väl framme i Lund så möter Litens mormor och morfar oss på stationen. När Litens mormor säger att nu är ni i skåne så böjer sig Liten fram och spottar på marken :)

Skälet till resan ner var att vi skulle på ett bröllop. Det var riktigt trevligt även om kavaj och slips inte är det otimala klädesplagget i 30 grader värme :-)

Resa hem idag gick vädligt bra. Liten som nästan hela vägen från Lund till Mjölby. Mellan Mjölby och Örebro fick vi höra att tåg är tråkigt många gånger men det tar ju bara drygt 1 timma så det är ju ok. Men Liten lider nog i värmen. Nu ikväll har hon varit väldigt gnällig. Hon har dessutom fått utslag över hela ryggen så vi får nog ringa BVC imorgon.

1 kommentar:

  1. Hej

    Hur gick det med hennes utslag? Hoppas ni hade skoj på bröllopet. Kram Jessica

    SvaraRadera