Bråk och rent


Vår nya polare. HomeHero är produktnamnet. Och det får väl vara sant.



Liten. Från en annan period i livet då hon inte var så nöjd.

Liten har kommit in i en period av nån sorts självständighetshävdande. Man vet att såna här perioder kommer, men det är ändå svårt att inte påverkas av dem. Det blir så mycket tjafs och skrik de här tiderna.

Just nu handlar det om allt Liten inte vill göra. Hon vill inte kissa, inte bajsa, inte sova middag, inte vara vaken, inte att pappa ska lägga henne, inte att mamma ska ta på vantarna osv. Samtidigt har hon ett enormt behov av att vara nära och skulle nog helst vilja sitta och gråta i en famn hela tiden. Vissa eftermiddagar är det det enda hon gör. Men en middag lagar sig sällan själv och tvätt ska tvättas så det blir tveklöst konflikter. Vi försöker hålla oss lugna så gott det går, men barnskrik triggar hur stort tålamod vi än försöker ha.

Självklart finns det ljusglimtar. Som idag när Liten dansade på sitt rum. Igår när hon hjälpte till att kratta löv på samfällighetens städdag. Måste vara skönt för Liten också, att inte alltid vara rödgråten och snorig.

Nånting helt annat. Idag gav min första dammsugare upp. Den inhandlades för 400 kr för tio år sen, så det var väl inte så konstigt. Vi åkte iväg för att köpa en ny, och unnade oss (efter viss övertalning av maken) en lite dyrare variant som faktiskt behåller dammet inuti dammsugaren, till skillnad från många billigare varianter. Dessutom är den ganska tyst. Vet inte varför en dammsugare ses som ett onödigt inköp, men det är väl så att den står längst ner på samhällsstegen, i hemmets tillbehörs egna rangordning. Märkligt egentligen. Den gör ju grovjobbet. Hur jobbigt kan det t.ex vara att vara sodastreamer? Eller en mixer? För att inte tala om en espressobryggare?

/Sambon

1 kommentar:

  1. ush ja, det kan vara jobbigt men man får tänka att det går över. Vi hade det jättejobbigt med Tindra när hon var mellan 2,5-3,5 år (passade ju bra när man var gravid och hade nog med hormoner och sedan en nyfödd). Tack och lov är det lättare med Ellen (peppar peppar). MEN DET GÅR ÖVER!!

    SvaraRadera