Nytt år


Liten, farfar och farfars traktor


Daniel och traktorn

Det här går ju inte för sig. Så jag stjäl bloggen igen, en stund som vanligt. Veckan har flutit på som den ska när alla är lediga och hemma; man fixar lite och grejar lite och träffar lite folk och skriver fel på årtal. För det var visst 2010 i år, inte 2009. Elaka tungor försöker envisas med att det finns de som fyller jämnt i år. Jag tystar de elaka tungorna så fort de kommer inom synhåll.

Igår var det mildväder, bara 11 minus. Idag är vi tillbaka igen, -23 i morse och hederliga -18,9 så här mitt på dagen. Liten kan inte längre minnas hur det var att leka utomhus, för så fort hon kommer ut säger hon "kallt!" Och så vill hon in igen. Stackars Liten. Och oss andra som försöker pälsa på oss så gott det går och överleva den kallaste vintern i mannaminne. Det kommer ny snö hela tiden, nu är vallarna på parkeringen flera meter höga.

På morgonen kl 6 går det ett program som heter Drömmarnas Trädgård. Vi tittade mycket på det när Liten hade sin vakna-kl-04.30-period för något halvår sen. Häromdagen kom Daniel på att man kan se det på svt play. Liten minns nog inte att hon sett det förr, men nu tittar hon storögt (en stund, sen måste hon upp och röra sig igen...). En av figurerna heter Upsy Daisy och henne är Liten lite fascinerad av. Men hon kan inte säga Upsy Daisy så det blir appa-si. Jag trodde hon gick omkring och ropade efter en apelsin häromdagen, haha. Så var det inte. Det var Upsy Daisy som lockade.

Så det är bra med oss alla, vi fryser och klagar lite på att vi fryser, men vi överlever, hittills.

1 kommentar:

  1. i drömmarnas trädgård ja.. den älskade lucas åxå!! och den går fortfarande hem emellanåt. som nostalgi kanske.. :D
    hoppas allt är bra med er! här är det fint, men det blir som ni skrev inte mycket gjort utanför dörren för någon av oss. wilma hade nog helst velat utföra sina behov på toaletten om det hade gått för sig. hon blänger mest anklagande på oss när vi tvingar ut henne i kylan.
    hoppas vi ses snart igen! stor kram på er från oss

    SvaraRadera