2 år och allt annat

Liten på sitt tvåårskalas...

..eh..och så med en blöja på huvudet...

I dagarna har Liten fyllt två år, stora tjejen! Dagen innan kom kusin Lukas med familj, ungefär samtidigt som mina föräldrar och moster My. Sju vuxna. Två barn. Ösregn. Men det gick bra att samsas om utrymmet. Även på den stora dagen var det regn, men vad gör väl det om man fyller? Vi sjöng för Liten innan hon gått ur vår säng (där hon tillfälligtvis befann sig) på morgonen, för första gången. När hon fyllde ett kändes det inte riktigt lika meningsfullt. Liten fick massor av bra och roliga presenter, som hon verkligen tycker om och använder. Dessutom gav hon sig själv en present - på självaste tvåårsdagen lärde hon sig att cykla trehjuling själv. Nu drar hon omkring i grannskapet som en liten dåre, en dåre med cykelhjälm.

På lördagen var det fantastiskt väder ute och vi firade vår nyfunna sommar med att ta fram dynorna till utemöblerna och att fika med några vänner från föräldragruppen. Härligt.

Och i söndags var regnet tillbaka, så då åkte vi till simhallen. Det var nästan bara vi där, de har tydligen konkurrens från Marieberg Köpcentrum....helt sjukt. Men för oss passade det perfekt, bara vi, en annan barnfamilj och ett hånglade ungdomspar (som dels såg ut som syskon och som vi dels inte låtsades se). Liten älskar att bada, hon blev helt exalterad och plaskade massor i sina nya blå badbrallor. (inte i brallorna, men iförd sina brallor). Desto tråkigare att lämna badhallen dock...gapskrik och tandagnisslan och tvättat hår. Och absolut tråkigast med utslagen Liten får när hon har badat, om det är av klor eller torr hud, vem vet. De kliar och kliar och ser ut som tusen små nålstick (fast utåtbuktande förstås).

Samma utslag får hon av värme, som efter idag då vi hade 23 grader ännu när vi gick hem kl 18.45, Liten och jag, efter en lång trehjulingsrunda. Säkert tusen prickar på ryggen. Men jag tror att hon kan ta det, lillgumman, när hon belönats med att för första gången i år vara ute i t-shirt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar