Vaknar tidigt


Liten i trädgården. I bakgrunden resterna av vårt äppelträd


Litens öroninflammation var en tråkig historia, vilket inflammationer väl alltid är. Hon klagade inte mer över ont i öronen, men varje penicillintillfälle var fruktansvärt jobbiga för alla inblandade. Vi provade att ge henne medicinen som den är (katastrof och efterföljande kräk), utblandad i chokladblandning eller sylt (en sked, sen vägran) samt till slut under tvång (katastrof och efterföljande kräk). Och kräkningarna var rejäla då, all mat hon ätit följde med. Så när kuren till slut var över i fredags var vi väldigt lättade. Mindre kul att hon idag tog sig för örat igen och sa aj öra vid flera olika tillfällen...nu hoppas vi att det bara är att det gör lite ont och inte att det blossat upp på nytt.

Mer på sjukdomsfronten: Liten är även väldigt förkyld, och då händer det som brukar hända när hon är förkyld: hon får slem i halsen, och kräks sen. Både natten till lördag och natten till söndag var det kräkkalas. Hon är alltså inte magsjuk - det blir så när hon hostar vid förkylning. Men man är rätt väck som förälder när man mitt i natten ska upp och torka spyor, tända lampor och byta pyjamas på sin lilla. Inatt sov jag sen på en madrass bredvid Liten. Hon belönade det hela med en sovmorgon till 06.06!

Men som tur är hinner man mycket när man vaknar tidigt! Innan klockan var 08.15 hade vi redan hunnit baka scones och bada Liten. Kvart i tio var hela familjen på Plantagen och handlade blommor (som jag sen planterade). På eftermiddagen kom vår kompis Anna hit och fikade och så har vi varit ute och lekt på eftermiddagen. Liten har fått nya vindbyxor och gympaskor, och hon ser så sportig ut när hon är ute och leker, och så studsar hon liksom fram.

Nu kopplar vi av i soffan och hoppas på en kräkfri natt!

/sambon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar